Zakenvrouw in de spotlight | Oplus

Deze blog is verschenen op www.oplus.nu

Allereerst zal ik me kort even voorstellen. Ik ben Vivian ter Huurne, bijna 27 jaar, wonende in Arnhem en een positieve, enthousiaste meid. Nog niet zo lang geleden, begin 2010, heb ik een bijzondere switch gemaakt in mijn leven, namelijk van psycholoog naar weddingplanner.

Wat jullie vast en zeker wel herkennen is dat er best veel mensen zijn die niet helemaal happy zijn met de baan die ze op dat moment hebben. Al ‘worstelende’ met dat feit kunnen ze genoeg redenen bedenken waarom ze de switch nog niet kunnen maken … “ik heb het geld hard nodig” of “het is goed mijn eigen ontwikkeling” of “ik mag toch niet zomaar opgeven, het wordt vast en zeker leuker”. Genoeg redenen te bedenken en die redenen had ik ook. Totdat ik het roer helemaal omgooide en een keuze écht voor mezelf maakte. Nooit gedacht dat je werk kon doen, wat helemaal niet voelt als werken. Ik bruis van de energie, ben creatief bezig, ontmoet de meest uiteenlopende en leukste mensen en kan mijn ei kwijt als duizendpoot.

“The world lies in the hands of those who have the courage to dream and who
take risk of living out their dreams – each according to his or her talent”.

Paulo Coelho

De keuze om geheel zelfstandig het beroep van weddingplanner uit te oefenen was in eerste instantie meer een ‘noodgedwongen’ keuze. Het beroep is nog iets te jong om in loondienstverband te werken. Echter helemaal voor mezelf beginnen is het beste wat ik tot nu toe heb kunnen doen voor mezelf! Heerlijk deze flexibiliteit, zelf keuzes te kunnen maken en mijn talenten in te kunnen zetten voor mijn eigen bedrijf. En natuurlijk heeft het ook nadelen. Ik weet niet of ik iedere maand rond zal gaan komen, het is een beroep dat niet heel veel verdient en nog vrij jong is. Maar ik zie het als een uitdaging die ik aan wil gaan.

Omdat het zo snel ging met bruiloften, heb er nu 5 in het verschiet, had ik nog niet vanaf minuut één mijn website klaar en mijn visitekaartjes. Ook heb ik nog geen reclame en een marketingplan gemaakt. Dat staat nu op de korte termijn planning. Meer naamsbekendheid bereik ik via twitter en #twedding. Twedding is het eerste huwelijk ter wereld dat door middel van crowdsourcing via twitter en andere sociale media tot stand komt. Een unieke happening wat me gelijk op de kaart zet als weddingplanner.

Als weddingplanner onderscheidt ik mij van de rest door naast A tot Z planning van bruiloften ook workshops en trouwadviesgesprekken aan te bieden. Dat valt in ieder budget in te passen en zo gaat de planning stukken makkelijker als je tips & tricks van een professional krijgt. Minder stress, meer genieten, een unieke bruiloft creëren en erachter komen hoe je meer geld kunt besparen.

Waar ik naar toe wil in de toekomst? De trouwbranche verder professionaliseren, het vak van weddingplanner meer op de kaart zetten en het eenvoudiger voor bruidsparen maken om hun eigen bruiloft te organiseren (zowel mét als zonder mijn hulp).

Advertenties

Over bruidsmeisje

Weddingplanner | Creatief | Levensgenieter | Enthousiast | Master in Psychology | Organisatietalent | Ondernemend Bekijk alle berichten van bruidsmeisje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: